31.12.2023 14:00

kõik sündmused

Andrea Stanislav’i performance “Reflect”

Andrea Stanislav’i performance “Reflect”

Aasta viimasel päeval näeb Narva linnaruumis USA kunstniku Andrea Stanislavi performance’it “REFLECT”, mis on varasemalt toimunud ka New Yorgis, Peterburis, Minneapolises, Moskvas ja mujal.

Andrea Stanislav on USA kunstnik, kes on NARTis residentuuris juba teist korda. Üsna pea võib teda näha aga Narva kesklinna erinevates paikades, sest toimub tema kogukonda kaasava performance’i kaheteistkümnes ilming. Esineja kannab skulptuurset kostüümi, mis on valmistatud tuhandetest käsitsi tehtud peegeldavatest nööpidest. Sündmuse ajal teeb kunstnik publikuga tehinguid – publik vastab ühele tema küsimusele, poseerib fotoks ning kunstnik annab neile midagi ka vastu. Hiljem saavad kohalike portreed osaks kunstniku kostüümist, sest fotodest saavad samuti nööbid. Kostüümina kantavat skulptuuri näidatakse galeriides ja seda saadavad helisalvestise katked intervjuudest.

Performance toimub 31.detsmebril kl 14 kuni kl 18. See algab Narva jõe promenaadilt Narva kindluse juurest ja lõpetatakse FAMA kaubanduskeskuses – igaüks võib ta sel teekonnal üles otsida ja julgelt juurde minna.